Michael     Musikk     Design     Film     Radio     Lenker     Kontakt
    Nettsider    
    Logodesign    
    Trykksaker    
    Tegning    
    3D grafikk    
    Spillutvikling    

Spillutvikling:
Programmering har aldri vært min sterkeste side selv om jeg synes det er spennenes å lære og utvikle ting på egenhånd. Det kan både bli frustrerende og fascinerende å begi seg ut i kodeskrivingens verden, og det er lite som slår den gode følelsen av å få ting til å fungere slik en vil. Tidkrevende er det uansett og man kan få mange grå hår av å ha skrivet side opp og ned med kode uten det ventede resultat.

Siden jeg enda har fryktelig mye å lære på området, har jeg enda ikke tatt oppdrag som innebærer store programmeringsjobber. Å utvikle spill er derfor mer en liten hobby jeg har for å bevise overfor meg selv at jeg kan også dette hvis jeg går inn for det. Jeg har i jobbsituasjoner opplevd det som positivt å forstå hva en programmerer gjør når vi samarbeider for å utvikle applikasjoner. Som man sier så fint "absolutt alt er mulig, men spørsmålet er heller hvor mye tid man har til rådighet".

For å prøve spillet vil du trenge en applikasjon som heter Shockwave som du kan installere gratis her.

"Fruit Machine" er et lite spill. Det ble laget i 2001 da jeg lærte om Shockwave Lingo på universitetet i Sunderland. Det ser kanskje lite og tilforlatelig ut, men det tok meg godt og vel en måned å utvikle det fra scratch. Involvert i prosessen var timevis av kodeutforsking og testløsninger, for så omsider å slå alt sammen til et fungerende spill. Etter dette måtte jeg naturligvis gå gjennom hele den fungerende koden og se etter muligheter for effektivisering. Sluttresultatet ble en hel liten bok med effektiv kode, men jeg tviler ikke på at en mer garvet programmerer kunne strømlinjeformet spillet enda mer.

 
 
  © 2007 Michael Flack, all rights reserved.