Michael     Musikk     Design     Film     Radio     Lenker     Kontakt
    Nettsider    
    Logodesign    
    Trykksaker    
    Tegning    
    3D grafikk    
    Spillutvikling    

Trykksaker:
Som grafisk designer har jeg ikke bare jobbet med nettsider, men har også fått anledningen til å utvikle diverse trykksaker. Dette er jo et område som er ganske så spennende i seg selv blant annet fordi det trykte resultatet alltid har en noe annen karakter enn det som jobbes med på skjermen. Dette har med det enkle faktum å gjøre at det er 4 grunnfarger i pigment og bare 3 i lys. Selv om man har standarder som Pantonepaletter å forholde seg til, vil det være nødvendig med en del testtrykk før produktet blir godkjent. Kanskje er dette på grunn av min uhelbredelige perfeksjonisme, men jeg synes en må være helt sikker før det blir laget tusenvis av kopier.

En annen ting som er spennende med design for trykk er hvordan en ved enkle midler kan gi resultatet en helt annen karakter. Et 2 fargetrykk kan se billig ut om man ikke utnytter mulighetene man har. Det krever litt øvelse å finne ut hvordan en enkel trykksak kan se gjennomført og profesjonell ut til tross for innsparinger i fargebruk og papirkvalitet. Noen enkle linjer og overganger kan gi enhver trykksak et mer eksklusivt preg.

Jeg fikk muligheten til å designe både annonser, brosjyrer, plakater og kort for Idéfellesskapet. Tilbakemeldingene har jevnt over vært gode, og variasjonen i oppgaver har for min del vært velkommen. Dette har gitt meg mye verdifull erfaring som jeg vil kunne dra nytte av senere. En grafisk idé kan se flott ut på skjermen og i skisseform, men bare erfaring kan fortelle deg om det virkelig vil se bra ut i virkeligheten.


Her er et utvalg av mine trykksaker:

 
 
  © 2007 Michael Flack, all rights reserved.