Michael     Musikk     Design     Film     Radio     Lenker     Kontakt
    Nettsider    
    Logodesign    
    Trykksaker    
    Tegning    
    3D grafikk    
    Spillutvikling    

Landscape
3D grafikk:
Jeg har vært fascinert av 3D grafikk siden tidlig i tenårene. Da jeg begynte å gjøre min egen 3D grafikk på 486 PC'en som jeg og min bror kjøpte sammen, ble jeg enda mer fascinert. Den gangen var arbeidsmengden for de enkleste 3D design meget stor, og PC'en måtte av og til stå flere netter på rad for å gjengi det jeg hadde laget. I dag har det blitt en god del enklere enn det var da, samt maskinkraften er såpass at man ikke trenger evigheter for å se fruktene av ens arbeid.

En av mine hovedinteresser har vært en type 3D kunst som skaper objekter og omgivelser som ikke nødvendigvis skal forestille noe konkret. For slikt arbeid er denne teknologien veldig fascinerende siden den åpner for mange muligheter for å manipulere med materialer, lys og bevegelse. 3D-teknologien kommer stadig lengre og kan både brukes til å skape en realistiske virkelighet som det uvirkelige og abstrakte.
Jeg har også drevet med mer konvensjonell 3D design som å gjenskape detaljerte objekter i realistiske 3D omgivelser. 3D modellering krever fremdeles mye arbeid alt etter hvor mye detaljer som skal til, og det er mange forskjellige teknikker for å få de resultat man ønsker. Det krever mye kunnskap for å vite hvilke framgangsmåte som fungerer best for å forme troverdige objekt. Troverdige bevegelser krever også sitt. Teknologien tilbyr mange fysikkmotorer for å gi et riktig inntrykk av konsistens.


Opp gjennom tiden har det vært mer mangel på datamaskinkraft enn mangel på fantasi i mine forskjellige 3D prosjekter. Datamaskinen min er blitt oppgradert en del siden bildene på denne siden ble laget, og jeg håper snart å få tid til å sette meg ned med 3D grafikk igjen.


 
 
  © 2007 Michael Flack, all rights reserved.