Michael     Musikk     Design     Film     Radio     Lenker     Kontakt
    Shades of Grey
    Dead Professional
    Shaid
    Tough Men
    George Sands
      forbannelse

Tough menn:
Dette er en av de korteste filmer jeg noensinne har laget og også med den mest problematiske produksjonsgruppen jeg noensinne har jobbet med. Min rolle i denne filmen var hovedsakelig regissør og manuskriptforfatter, men endte til slutt opp med både redigering, skuespill og kamera. Vi var i utgangspunktet et fullt team, men siden alle våre skuespillere sviktet samt redigerer, lydmann, lysmann og produksjonsassistent, ble det til slutt bare igjen meg og produsenten. Til tross for dette klarte vi 2 alene å hente inn skuespillere og til slutt levere 1 minutt og 45 sekunder med film til ståkarakter med ekstra kredit for viljestyrke.

Fra bildemanuset

Historien er meget enkel og rett fram. En mann går inn på en fasjonabel pub og har på seg et maget underlig par sko. På grunn av at puben er så fasjonabel vil de ikke aksepterer hva som helst av klientell og mannen blir kastet ut etter mye krangel med bartenderen om dette ”sko problemet”. I neste scene følger vi en annen gjest inn på den samme puben og han har på seg de samme rare skoene. Den eneste forskjellen nå er at alle gjestene i puben har akkurat de samme skoene som nå tydeligvis er på moten.

Fra bildemanuset

Selv om historien er meget kort kommenterer den noen menneskelige svakheter – stolthet og egenrådighet så vell som overfladisk motehysteri. ”Moten er så stygg så den stadig må forandres” er et ordtak som ligger til grunn her. Jeg gjorde et forsøk på å lage et manus som får publikum til å tenke litt etterpå slik at filmens lengde spiller en mindre rolle. Med tanke på den store mengden med informasjon og resonanser en kort filmsnutt kan, mente jeg det skulle være mulig å få dette til selv med en så kort film. Vil ikke påstå at dette var mer en tilfredsstillende suksessfullt i og med at filmen understreker det åpenbare og tok i bruk lite subtile virkemidler. Likevel var publikums tilbakemeldinger meget positive, og det slutter aldri å fascinere meg hvor bred variasjon det var på tolkningen.

Fra bildemanuset

Stilen på filmen imiterer gamle westernfilmer fra USA med sakte stilistiske kameravinkler og karakterer som er barske inn til beinet. Naturligvis måtte soundtracket til filmen bli fra "The good, the bad and the ugly". Sluttresultatet ble riktignok svekket en del på grunn av en ganske så uprofesjonell og mer eller mindre uinteressert gruppe. De eneste med noe erfaring og vilje til å få dette gjennomført var meg og produsenten, og resten av gruppen strøk naturligvis også blankt. Mot alle odds fikk vi gjort ferdig filmen i tide og innholdet i manuskriptet ble greit formidlet til tross for at vi måtte gi slipp på mange stilistiske ideer vi hadde forespeilet oss.


 
 
  © 2007 Michael Flack, all rights reserved.