Michael     Musikk     Design     Film     Radio     Lenker     Kontakt
    Shades of Grey
    Dead Professional
    Shaid
    Tough Men
    George Sands
      forbannelse

Hjemløs i Newcastle
Shaid:
Dette er en dokumentarfilm om hjemløshet. Den forteller en rørende historie om ei jente som endte opp på gata som resultat av en rekke beklagelige hendelser. Filmen tar opp hennes kamp for å komme seg vekk fra gata for å få et normalt liv. Den tar også for seg hvordan hun fikk hjelp fra Shaid som i England er en frivillig organisasjon som hjelper nettopp de hjemløse.


Stilen på dokumentaren er karakterbasert. Historien blir fortalt av jenta selv uten mye avbrudd av musikk eller dramatisk bildelegging. Med dette ble dokumentaren veldig "rett på sak" uten mye annet som holder publikums oppmerksomhet enn nettopp denne sterke historien. Dette ga filmen et ”ærlig” preg som bryter noe med de fleste konvensjonelle dokumentarfilmproduksjoner som sannsynligvis ville ha dramatisert mer.

Hjemløs i NewcastleDenne dokumentarenfilmen blir nå brukt av Shaid i Newcastle som informasjonsfilm, og responsen er nesten bare positiv. Publikum ser ut til å bli beveget av historien til tross for eller kanskje nettopp på grunn av dens enkle presentasjon. Filmen fikk også gode karakterer fra universitetet kanskje på grunn av den noe innovative stilen.

Selv synes jeg dette ble en meget interessant dokumentar å være med på siden vi fikk muligheter til å snakke skikkelig med hjemløse i Newcastle. Å leve på gaten er et hardt liv med lite trygghet, og det oppleves som ganske urovekkende når man innser at disse menneskene egentlig er ganske like oss selv. Alt som skal til er en rekke uheldige omstendigheter og man ender opp i en situasjon som det åpenbart er vanskelig å komme ut av. Selv om man skulle ha motivasjonen til å komme seg opp fra gata byr dette på mange trivielle vanskeligheter som kan gjøre dette umulig. Hvordan få seg jobb når man verken kan ta en dusj eller har en postadresse eller telefon? Å komme seg bort fra gata lar seg selvfølgelig ikke gjøre uten inngripen fra andre, og det er her Shaid gjør en kjempejobb.


 
 
  © 2007 Michael Flack, all rights reserved.