Michael     Musikk     Design     Film     Radio     Lenker     Kontakt
    Crash Test Dummy    
    Bad Company    
    Firemans Diary    
    Beer Culture    

A Firemans Diary :
Dette er en type radiodokumentar som er konstruert som en slags dagbok. Ved å prøve å fange atmosfæren av for eksempel et sted og/eller noen sitt liv eller profesjon, skal lytteren få innlevelse i materialet og føle seg deltakende. Det viktigste i en radiodagbok er at alt er kronologisk lagt opp, noe som betyr at ting er presentert i den rekkefølgen det faktisk skjedde under opptakene. Det skal helst være minimalt med innblanding fra noen journalist eller reporter og materialet skal helst ikke redigeres mer enn strengt tatt nødvendig. Radiodagbøker kan inneholde intervjuer, men disse må gjøres på et vis hvor intervjuobjektene forteller uten å være for styrt av spørsmål.

I denne radiodagboken besøker vi hovedbrannstasjonen i Sunderland og fanger lyder fra omgivelsene samt forsøke å få et innblikk i en brannmanns hverdag. I opptakssituasjonen var hovedutfordringen å få i gang praten uten å la den bli for diktert av spørsmålene våre. Ellers måtte vi være oppvakt nok til å fange opp lyder som for brannfolkene måtte være hverdagslige og dermed fange atmosfæren på stedet. Etter å ha løpt rundt med mikrofon hele dagen og snakket med brannfolkene, var hovedutfordringen å redigere alt sammen til en 10 minutter lang radiodagbok uten å påvirke rekkefølgen. Det var fristende å dele opp intervjuene og bytte om på rekkefølgen for å få bedre flyt, men da ville det jo vært en vanlig radioreportasje.

Hele stykket er konstruert som en brannmanns hverdag. I starten hører vi radiosjekken tidlig om morgenen og så utstyrssjekken, før vi beveger oss til lunsjpausen hvor vi også får høre brannmennene snakke om livet som brannmann. Etter lunsjpausen blir det brannøvelse og til slutt var vi heldige nok til å få med oss en utrykning. Denne måten å jobbe på var veldig interessant siden det var en forutsetning å ikke ha noen preproduksjon. Vi gikk til opptakene prisgitt det som måtte skje eller ikke skje, og satt brannfolkene bare rundt og drakk kaffe hele dagen ville resultatet blitt der etter.

A Firemans diary:
 
 
  • Utsnitt fra radiodagboken.
  • 10:00 mins


     
     
      © 2007 Michael Flack, all rights reserved.