Michael     Musikk     Design     Film     Radio     Lenker     Kontakt
    Crash Test Dummy    
    Bad Company    
    Firemans Diary    
    Beer Culture    

Bad Company :
Ideen til dette radiodramaet startet opp ganske enkelt. En nervøs og ikke spesielt sosial outsider ender opp på en fest hvor ei jente doper ham og utnytter ham seksuelt. Jeg likte denne ideen siden den snur litt på kjønnsrollene pluss at den utforsker hvordan ens omgivelser påvirker en personlig. Min rolle i denne produksjonen var manusforfatter, regissør og redigerer. Jeg spiller også rollen som dealeren senere i dramaet.

Grunnskissen til historien var ikke min, men jeg ønsket å utvikle historien videre og la hovedkarakteren bli rotet opp i stadig større forviklinger i dårlig selskap av dop og vold. Dette skulle skje gjennom at den kvinnelige karakteren utøver sin makt ved å søke empati hos hovedkarakteren, og etter hvert lyver om at hun er blitt gravid for å finansiere sitt missbruk. Desperasjonen til den dårlig sosialt tilpassede hovedkarakteren øker i takt med at hans nye omgivelser ”tar ham over”. Han begynner også å dope seg for å få ro på nervene og sitter etter hvert stadig mer fast. Mot slutten får han en døds trussel fra en dealere på grunn av manglende betaling og hele dramaet ender opp i en desperat men åpen enigma slutt.

Da manuset var ferdig viste det seg at det var et 40 minutter langt stykke drama jeg hadde skrevet, noe som var 4 ganger lengre enn vi skulle produsere. Vi måtte derfor dele stykket opp for å fjerne 3/4 og skrive om den siste 1/4 for å få tilbake noe av spenningsbygningen til det originale stykket. Uheldigvis var dette bare halvveis suksessfullt i mine øyne siden historien så vidt kommer i gang før hovedkarakteren blir drept i et slags klimaks. Omskrivingen resulterte også i mye mer indre monolog som fjernet mye av spenningen stykket egentlig var tiltenkt noe som dessverre flatet ut dramaturgien.

Likevel fikk radiodramaet en god karakter, muligens mer for produksjonsferdigheter enn innhold. Tilbakemeldingen har også vært relativt positive selv om det store engasjementet hos publikum lot vente på seg. En viktig erfaring har det likevel vært og jeg har lært en god del om dramabygging som resultat.


Bad Company :
 
 
  • Utsnitt fra radiodramaet.
  • 13:23 mins     
     
      © 2007 Michael Flack, all rights reserved.